Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Provençaalse stoofpot van parelhoen en basilicum

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 parelhoen of maïskip van 1 kg in 4 delen
een snufje paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 lente-uitjes
1 bosje basilicum, blaadjes eraf geplukt
1 rode paprika in stukken
400 gr tomaatblokjes (blik)
versgemalen peper
citroensap

Voor de salade:
1 bakje veldsla
16 blaadjes basilicum (liefst 8 rode en 8 groene blaadjes)
een scheutje olijfolie
zout, peper
citroensap
2 eetlepels gehakte cashewnoten

Bereiden


Wrijf de parelhoender- of kipdelen met paprikapoeder in.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en braad het vlees met de knoflook
en de lente-uitjes rondom aan.
Voeg de paprika, tomaat en basilicumblaadjes toe en laat het vlees in
45 minuten gaar worden.
Meng voor de salade intussen de veldsla en de basilicumblaadjes,
besprenkel met de olijfolie, zout, peper en een druppel citroensap en
strooi de cashewnoten erover.
Verdeel het gerecht over diepe borden en geef de salade er apart bij.
Lekker met geroosterde repen Turks brood, bedruppeld met olijfolie en
bestrooid met zeezout.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fazant met zuurkool en ganzenlever
Parelhoenragout (4 personen)
Fazant met in Noilly Prat en gestoofde witlof
Gevulde kalkoenborst met vijgencompote
Struisvogeltournedos

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes